Sposób przygotowania:
Keks jesienny wytrawny z dynią i brukselkąETAP 1:
Foremkę 32x14 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnika nagrzać do 180 stopni. 
Biała oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodawać po jednym żółtku i dalej ubijać. 
Dodawać olej i puree z dyni i mieszać. 
W salaterce pomieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia, czubricą i pieprzem młotkowanym z kolendrą. Dodać do masy i delikatnie wymieszać. 
Dodać pokrojone w kostkę sery, orzechy włoskie, dwie łyżki pestek dyni i ugotowaną brukselkę. 
Wymieszać. Masę przełożyć do foremki. Posypać po wierzchu pozostałymi pestkami dyni. 
Wstawić do piekarnika na 60 min. Smacznego. 
Smacznego.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
SylaUla
ewaeu
Dziękuję za miły wpis. Polecam...:)