Sposób przygotowania:
Rożki z ciasta serowego.
Ser, margarynę i mąkę posiekać dokładnie nożem, zagnieść ciasto, dodać szczyptę soli i włożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Chłodne ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty, na każdym położyć trochę powideł, zwinąć i uformować rożki. Kłaść na wysmarowaną tłuszczem blachę, upiec na złoty kolor. Kiedy ostygną posypać cukrem pudrem.
Pyza
alka6543
Pyza
dzięki za szybką odpowiedź!
kinga
msewka
msewka
alka6543
Taki przepis na ciasto serowe, z którego robi sie pyszne ciasteczka w różnych formach i z różnym nadzieniem na pewno znajdziemy w wielu publikacjach.A przepis p.Winnickiego radzę dokładnie przeczytać ;)
msewka
Przeczytałam dokładnie i mogę zacytować,tylko po co? Widzę,że sama upiekłaś te rożki bo dodałaś zdjęcie.U jednej koleżanki znalazłam dwa zdjęcia z książeczki ,identyczne, a nadesłały je dwie różne osoby.Nie zarzucam Ci,że nie robiłaś takich rożków.Wyglądają smacznie.
alka6543