Sposób przygotowania:
Rożki z kabanosem i serem żółtymWykonanie ciasta:
Z podanych składników stopniowo dolewając ciepłą wodę zagniatamy ciasto.
Przygotowanie farszu:
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w kosteczkę. Następnie ser i kabanosy mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku papryką, ziołami prowansalskimi i rozmarynem.
Przygotowanie rożków:
Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, kroimy na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy porcje farszu, składamy na pół zlepiając brzegi. Każdy rożek trójkącik smarujemy olejem i posypujemy papryką.
Przygotowanie do pieczenia:
Przygotowane rożki układamy na blasze do pieczenia.
Pieczenie:
Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Z przepisu wyszło mi 8 sztuk.
madziulka89
Babeczka35
Dziękuję i polecam:)