Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1200]

Rożki z kabanosem i serem żółtym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Takie rożki możemy upiec na przekąskę. Smakują na zimno jak i gorące zaraz po upieczeniu. Przed podaniem możemy je udekorować ketchupem.

Rożki z kabanosem i serem żółtym

Składniki:

Rożki z kabanosem i serem żółtym

Ciasto:

Farsz:

Dodatkowo:

  • mąka pszenna do posypania stolnicy
  • papryka słodka mielona do posypania
  • olej do posmarowania

Sposób przygotowania:

Rożki z kabanosem i serem żółtym

Wykonanie ciasta:

Rożki z kabanosem i serem żółtym
Z podanych składników przygotowujemy ciasto.

Z podanych składników stopniowo dolewając ciepłą wodę zagniatamy ciasto.

Przygotowanie farszu:

Rożki z kabanosem i serem żółtym
Z podanych składników przygotowujemy farsz.

Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w kosteczkę. Następnie ser i kabanosy mieszamy ze sobą i przyprawiamy do smaku papryką, ziołami prowansalskimi i rozmarynem.

Przygotowanie rożków:

Rożki z kabanosem i serem żółtym
Nastepnie z farszu i ciasta formujemy rożki.

Ciasto wałkujemy na posypanej mąką stolnicy, kroimy na kwadraty. Na każdy kwadrat nakładamy porcje farszu, składamy na pół zlepiając brzegi. Każdy rożek trójkącik smarujemy olejem i posypujemy papryką.

Przygotowanie do pieczenia:

Rożki z kabanosem i serem żółtym
Przygotowane rożki układamy na blasze do pieczenia.

Przygotowane rożki układamy na blasze do pieczenia.

Pieczenie:

Rożki z kabanosem i serem żółtym
Rożki pieczemy do zrumienienia około 20 minut.

Następnie pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Z przepisu wyszło mi 8 sztuk.