Sposób przygotowania:
Rozmarynowy kurczak z marchewkowym puree
Udka natrzeć pieprzem i solą, rozgrzać tłuszcz w rondlu i obsmażyć kilka minut z każdej strony na złoty kolor. Następnie podlać odrobiną wody, dodać gałązki rozmarynu na wierzch i zamknąć naczynie. Dusić ok 30 min do miękkości. Marchewkę wrzucić do garnka i zalać sokiem pomarańczowym. Gotować do miękkości, po czym odparować sok i dodać jeszcze mleka kokosowego, Przyprawić sola i pieprzem do smaku, rozgnieść na puree. Ja zostawiam niektóre kawałeczki, gdyż lubię niejednolita konsystencję puree. Groszek odcedzić i wrzucić do garnka, wystarczy tylko podgrzać z łyżką masła i odrobiną soli. Podawać wszystko razem. Puree z marchewki palce lizać. Bardzo poleca, Smacznego!