Sposób przygotowania:
Różowe ciasto truskawkowe
Składniki na biszkopta podzielic na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao. Upiec osobno przygotowując według tego przepisu: białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Galaretki przygotować w ¾ podanej ilości wody. Przygotować zelatynę, ostudzić. Smietanę ubić na wysokich obrotach na puch. Pod koniec dodać cukier puder i żelatynę oraz 1 szklankę truskawek rozmiksowanych w osobnym naczyniu. Resztę truskawek zostawić na wierzch. Ciemny biszkopt posmarować masa i rozrzucic na niej wisnie. Przykryć jasnym biszkoptem i znów posmarować masą. Ułożyć truskawki i zalac tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.