Sposób przygotowania:
Różowe muffinki z konfiturą
Do miseczki wrzucamy składniki suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia). Potem dodajemy mokre (mleko, olej, jajka). Wszystko dokładnie mieszamy. Do papilotek wlewamy po łyżce ciasta, na to nakładamy po łyżeczce konfitury i znowu łyżka ciasta. Tak zrobione babeczki wstawiamy na 25 min. do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. Czas na krem. Do gorącego karmelu (przepis dostępny u mnie w profilu) dodajemy serek mascarpone. Stawiamy na ogniu i rozpuszczamy wszystkie powstałe grudki karmelu. Gdy się rozpuszczą zestawiamy z ognia i dodajemy sok malinowy. Wszystko dokładnie mieszamy. Wlewamy do salaterki i schładzamy w lodówce ok 1,5 godz. Powstałą masą dekorujemy wystudzone babeczki i posypujemy posypką.
msewka
Milenka_olsztyn