lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dziś lekkie danie na obiad. Prostota na pierwszym miejscu.Dodatki smakowe kto co lubi. Szpinak dobrze doprawiony smakuje wybornie.

Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo

Składniki:

 

  • ser kozi 200 g

 

 

  • makaron penne 200 g

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo

Krok 1

Na patelnie wlewamy troszkę oleju i wkradamy rozmrożony szpinak ( zamrożony tez może być, tylko pod przykrywką dusimy do rozmrożenia). Dodajemy suszone pomidorki i razem ze szpinakiem dusimy.

Krok 2

Ser kozi kroimy w kostkę lub mniejsze kawałki i dodajemy do szpinaku, całość dusimy razem. Mamy już podduszone i podsmażone. Wlewamy śmietanę i lekko mieszamy. Gotujemy makaron na pół twardo, przekładamy do szklanej miski. Dodajemy makaron al dente do szpinaku i przykrywamy pokrywką, zostawiamy tak na 15 minut. Makaron wchłonie trochę sosu i zrobi nam się gęściejsze, smacznego. Przekładamy z powrotem do szklane j misy i podajemy.

Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo
Gotujemy makaron na pół twardo i przekładamy do szklanej miski.
Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo
Na patelnie wlewamy troszkę oleju i wkradamy rozmrożony szpinak ( zamrożony tez może być , tylko pod przykrywką dusimy do rozmrożenia). Dodajemy suszone pomidorki i razem ze szpinakiem dusimy.
Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo
.Dodajemy makaron al dente do szpinaku i przykrywamy pokrywką ,zostawiamy tak na 15 minut. Makaron wchłonie trochę sosu i zrobi nam się gęściejsze,