mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Roztrzepany kurczak Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Potrzeba jest matką wynalazków także i w kuchni.

Roztrzepany kurczak Mariel

Składniki:

Roztrzepany kurczak Mariel

 

  • 1 szt. filet z kurczaka podwójny,
  • 1 szt. sos curry w słoiczku,
  • 700 gram ziemniaki,
  • przyprawy
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Roztrzepany kurczak Mariel
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy na talarki . Piersi z kurczaka , dokładnie myjemy , wycinamy kostki i gotujemy około 30 minut , można użyć mięsa z np. polywki . Ugotowane mięso , rozrywamy rękami na kawałki. Podsmażamy na patelni , dodajemy gotowy sos curry i doprawiamy do smaku. Mieszamy z ugotowanymi ziemniakami i podajemy.