Sposób przygotowania:
Soczysta pierś z kurczaka ze śliwką
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w lekko osolonej wodzie z dodatkiem koncentratu.W piersi z kurczaka nacinamy kieszonkę, w którą wkładamy mozzarellę i suszone śliwki. Oprószamy mięso solą, świeżo zmielonym pieprzem i suszonymi pomidorami. Obsmażamy z obu stron na mocno rozgrzanym grillu, uważając aby pierś się nie przypaliła.Rukolę płuczemy, odsączamy z nadmiaru wody i układamy koliście na telerzu. Melona obieramy, kroimy w cienki paseczki, rozkładamy na ruloli. Skrapiamy olejem i octem balsamicznym. Doprawiamy solą i pieprzem. Układamy umyte i przekrojone na pół pomidorki, posypujemy drobno posiekaną natką pietruszki i suszonymi pomidorami.Sałatkę podajemy z grillowaną piersią kurczaka oraz ryżem, który również posypujemy odrobiną natki.