laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Ruloniki z szynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kolorowa szyneczka na stół

Ruloniki z szynki

Składniki:

Ruloniki z szynki

 

  • 50 dag szynki w plastrach konserwowej
  • 30 dag pieczarek
  • jajko
  • natka pietruszki
  • liście sałaty
  • pomidor
  • 2 ogórki kiszone
  • 0,5 litra bulionu
  • 5 dag zelatyny
  • 3 białka
  • łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 3 małe kiełbaski

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki
Zelatynę namoczyc w zimnej wodzie i rozpuścić w ciepłym bulionie. Białka ubić na sztywno i ostrożnie wymieszczać z koncentratem i dodać to do gorącego wywaru. Odstawić na 25 minut , przecedzić przez gazę i odstawic w zimne miejsce. Umyte lub obrane pieczarki drobno posiekać i podsmazyc na maśle. Kiełbaski zmielić i dodać posiekaną pietruszkę rozmącone jajko. Przyprawić solą i pieprzem. Na liściach ułożyc plastry szynki a na nią nadzienie i zwinąć w rulon.Wszystko polać tężejącą galaretką. Ozdobić pomidorem ,ogórkiem i natką