Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ruloniki z szynki

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skro pić sokiem z cytryny, aby

Ruloniki z szynki

Składniki:

Ruloniki z szynki

 

  • 12-15 plasterków szynki

 

 

  • 2 łyżki rodzynków

 

 

  • płaska łyżka startego chrzanu

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

 

 

 

  • natka pietruszki i dowolna owocowa marynata do dekoracji

Sposób przygotowania:

Ruloniki z szynki
Jabłka umyć, obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skro pić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Rodzynki umyć, osączyć. Jabłka, rodzynki, chrzan, natkę połączyć z majonezem i jogurtem. Przyprawić do smaku. Na piastry szynki nałożyć farsz, zwinąć je w luźne ruloniki. Ułożyć na półmisku. Udekorować zieleniną i dowolną marynatą.