kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Rumcajs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ryby umyć, nasolić, ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem, polać masłem.

Rumcajs

Składniki:

Rumcajs

 

Sposób przygotowania:

Rumcajs
Ryby umyć, nasolić, ułożyć w brytfance posmarowanej tłuszczem, polać masłem. Małe ziemniaki obrać, osolić i ułożyć obok ryby w odstępach, polać masłem. Wstawić do gorącego piekarnika na ok. 20 min. Delikatnie wyjąć, wyłożyć na półmisek i udekorować listkami sałaty lub sparzonymi i obranymi ze skórki i pokrajanymi w plasterki pomidorami. Jako dodatek można zastosować utarte jabłko z cukrem.