Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Rumiane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Złociste skrzydełka z kurczaka z piekarnika.

Rumiane skrzydełka

Składniki:

Rumiane skrzydełka

 

  • 1 kg skrzydełek z kurczaka
  • sól do smaku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki przyprawy złocisty kurczak
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/2 szklanki oleju

Sposób przygotowania:

Rumiane skrzydełka
Najpierw przygotować marynatę. W tym celu olej wymieszać z sosem sojowym, wyciśniętym czosnkiem i przyprawą złocisty kurczak. Skrzydełka polać przygotowaną marynatą i wymieszać. Zamarynowane mięso odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia skrzydełka rozłożyć razem z marynatą na blasze. Oprószyć je solą. Piekarnik ustawić na 180stopni. Skrzydełka piec przez ok. 1,5 godziny.