p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

rumsztyk z siekanej wołowiny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Aromatyczne danie - rumsztyk z siekanej wołowiny z cebulą

rumsztyk z siekanej wołowiny

Składniki:

rumsztyk z siekanej wołowiny

 

  • 1/2 kg mięsa wołowego bez kości,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 cebula biała,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 jajko,
  • 1 łyżeczka przyprawy do dań Kucharek,
  • 1/2 łyżeczka pieprzu kolorowego,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

rumsztyk z siekanej wołowiny
Mięso wołowe drobno siekamy nożem, dodajemy przyprawę do dań Kucharek, jajko, świeżo zmielony pieprz kolorowy oraz bułkę tartą, dokładnie wszystko mieszamy, smażymy dokładnie z obu stron. Białą i czerwoną cebulę kroimy w piórka, dodajemy do usmażonych rumsztyków, cebulę wkładamy pod spód mięsa, smażymy na małym ogniu, solimy by cebula puściła sok, rumsztyki obracamy, cebulę jeszcze mieszamy, aby się dosmażyła, wykładamy wszystko na półmisek.