Sposób przygotowania:
Rurki drożdżowe
Cukier i drożdże rozpuścić w mleku. Margarynę posiekać z mąką, dodać rozczyn drożdżowy. Wyrobć ciasto, ukształtować na jednolitą kulę i włożyć do zimnej wody na 10-15 min.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm ..
Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.
Mozna posypac wedle uznania; sezamem, makiem, kruszonką itp
Nadzienia również wedle uznania, mięsne, warzywne czy słodkie kremy i owoce.
Po tym czasie wyjąć ciasto, otoczyć w mące, wałkować cienko, ciąć radełkiem na paski o długości 25-27 cm ..
Nawijać na natłuszczone rurki do pieczenia, układać na papierze do pieczenia. posmarować rozmąconym jajkiem i piec na złoty kolor a temp 180 st.
Mozna posypac wedle uznania; sezamem, makiem, kruszonką itp
Nadzienia również wedle uznania, mięsne, warzywne czy słodkie kremy i owoce.