mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rurki pod beszamelem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapiekanki makaronowe na stałe zagościły na naszych stołach

Rurki pod beszamelem

Składniki:

Rurki pod beszamelem

 

  • 1 op. makaron rurki,
  • 1 opakowanie Pomidory krojone z puszki,
  • 1/2 kg łopatka mielona
  • 300 gram pieczarek
  • 100 gram ser zółty,
  • 1 cebula
  • przyprawy,
  • 250 ml sos beszamelowy
  • oliwa
  • Zielona cebula

 

Sposób przygotowania:

Rurki pod beszamelem
Pieczarki obrać ze skórek i drobno pokroić podobnie jak cebulę. Mięso zmielić w maszynce , na patelni podgrzać 2 łyżki oliwy i zesmażyć mięso , na drugiej patelni z 3 łyżkami oliwy pieczarki z cebulą.Zieloną cebulę umyć dokładnie , i drobno posiekać .Gdy mięso i pieczarki są upieczone połączyć ze sobą , dodać zieloną cebulkę i pomidory z puszki, doprawić do smaku. Napełnić makaron cannelloni farszem ułożyć w naczyniu żaroodpornym , można układać jeden na drugim.Na wierzch ścieramy żółty ser i polewamy sosem beszamelowym pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut tak by makaron był miękki.