LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Rurki z boczkiem i groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo proste danie, przygotowuje w kilka chwil, jest pyszne i sycące.

Rurki z boczkiem i groszkiem

Składniki:

Rurki z boczkiem i groszkiem

 

  • opakowanie makaronu rurki( 400 g)
  • 1/2 torebki mrożonego groszku zielonego
  • 2 łyżki masła
  • 20 dag boczku wędzonego
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rurki z boczkiem i groszkiem
Makaron ugotuj al dente w/g przepisu na opakowaniu. Mrożony groszek wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 10 minut, odcedż. Na patelni rozgrzej masło, dodaj
przeciśnięty przez praskę obrany ząbek czosnku, oraz pokrojony w paski boczek. Smaż, aż się zarumieni. Wrzuć groszek i wszystko razem delikatnie wymieszaj . Oprósz
pieprzem i solą do smaku.