Sposób przygotowania:
Rurki z serem i szynką dojrzewającąDo miski wsypujemy 500 g mąki i robimy dołek. Do szklanki wlewamy 150 ml wody ciepłej, dodajemy do niej drożdże i łyżeczkę cukru wsypujemy. Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Rozpuszczone drożdże wsypujemy do dołka z mąką i delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina. Zostawiamy na 15 minut pod przykryciem.
Po 15 minutach dolewamy 200 ml ciepłej wody. Wsypujemy sól i wlewamy oliwę z oliwek . Włączamy robota i wyrabia ciasto z 5 minut. Zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia.
Po godzinie wałkujemy ciasto na prostokąt i kroimy na 8 kawałków ( najlepiej prostokąty, na jednej połowie robimy nacięcia niżej będzie obrazek jak to zrobić) Na jednej części smarujemy keczupem i kładziemy szynkę i posypujemy startym serem.
Zwijamy w rurkę. Pieczemy 15-25 minut w 170 stopniach. Podajemy z keczupem.