Sposób przygotowania:
Duże rurki nadziane ryżem, marchewką i grzybami
1.Z gazety o wymiarach 20x30 cm formujemy rulon na kształt rurki. Sklejamy taśmą. Owijamy dokładnie folią aluminiową. Smarujemy masłem. 2.Rozwijamy ciasto francuskie. Wzdłuż szerszej części wycinamy 2 cm paski. Owijamy przygotowane duże rurki. Smarujemy białkiem. Ciasto pieczemy w 200*C przez 17 minut. Gorące zdejmujemy z rurki. 3.Marchew obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ryż wraz z marchewką gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. 4.Cebule kroimy w drobna kosteczkę. Kurki dokładnie czyścimy. Pieczarki kroimy w kosteczkę. Grzyby z cebulką smażymy na rozgrzanej patelni. Przyprawiamy sola i pieprzem. 5.Grzyby mieszamy z ryżem i marchewką. Farszem napełniamy upieczone rurki. Z podanych składników wychodzą 4 rurki