Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ruskie naleśniki.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Znakomita alternatywa dla pierogów

Ruskie naleśniki.

Składniki:

Ruskie naleśniki.

 

 

 

  • do posypania:
  • 1 duża cebula podsmażona na oleju bądź maśle

 

Sposób przygotowania:

Ruskie naleśniki.
Naleśniki: wszystkie składniki dokładnie zmiksować na końcu dodać 2-3 łyżki oleju smażyć na rozgrzanej patelni, Farsz: Ziemniaki ugotować i potłuc wymieszać z serem dodać posiekaną i zeszkloną na tłuszczu cebulę, doprawić do smaku. Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu, zwinąć jak krokiety obtoczyć w bułce tartej. Przed podaniem można je podgrzać na patelni lub zapiec przez kilka minut w piekarniku. Posypać zeszklona cebulka