sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne danie. Polecam pierogi ruskie

Ruskie pierogi Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ruskie pierogi

 

 

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi
Ziemniaki obieramy, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie wraz z twarogiem przeciskamy przez praskę. Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy. Dodajemy do farszu. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na stolnicę wysypujemy mąkę. Powoli wlewamy ciepłą wodę i wyrabiamy ciasto. Następnie rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wykrawamy krążki. Nakładamy na każdy farsz i dokładnie sklejamy. Wrzucamy do gotującej, osolonej wody i gotujemy, aż wypłyną. Podajemy z podsmażaną cebulką. Smacznego
Ruskie pierogi
Mąkę wysypujemy na stolnicę, dodajemy ciepłą wodę i zagniatamy ciasto.
Ruskie pierogi
Ugotowane ziemniaki wraz z serem przeciskamy przez praskę.

Tagi:

pierogi danie