evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Ruskie Pierogi

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak Ruskie pierożki ^^

Ruskie Pierogi

Składniki:

Ruskie Pierogi

 

  • Ciasto
  • 1 kg mąki
  • ciepła woda ( w zalezności od potrzeby)
  • odrobina soli
  • Farsz
  • 1 kg ziemniaki
  • 0,5 kg twarogu
  • 1 duza cebula
  • sól,pieprz do smaku
  • 1-2 łyżki oleju (do podsmazenia cebulki)

Sposób przygotowania:

Ruskie Pierogi

Mąke wysypujemy na stolnice ,robimy dołek dolewamy wody odrobinkę soli i zagniatamy. Po rozwałkowaniu ciasta na placki wykrawamy małe kółeczka. Ziemniaki gotujemy w osolonej lekko wodzie ,potem dokładnie rozgniatamy przez maszynkę razem z serem. Cebulke obrac i pokroić w drobna kosteczke i zrumienic na patelni dodac do farszu . Wszystko razem dobrze wymieszać i doprawić sola i pieprzem. Układać na wcześniej wycięte kółeczka i dobrze zlepić. Wrzucać na osoloną wrzącą wodę. Po wypłynięciu na wierzch gotować ok 5 min. i gotowe .. Smacznego :-)