czarownica

czarownica

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 95]

Ruskie pierogi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mój syn przepada za tymi pierogami!

Ruskie pierogi

Składniki:

Ruskie pierogi

 

  • 1 kg.mąki
  • 2 łyżki oleju
  • ok 2 szkl.gorącej wody
  • 40 dkg.twarogu
  • 70 dkg ugotowanych ziemniaków
  • 1 duża cebula
  • vegeta,sól,pieprz
  • 30 dkg wędzonego boczku
  • 10 dkg.margaryny

 

Sposób przygotowania:

Ruskie pierogi
Ziemniaki i ser zemleć lub ubić, dodać podsmażoną na margarynie cebulę,doprawić.Z 80 dkg.mąki,wody i oleju zagnieść ciasto,reszta mąki na posypkę.Ciasto rozwałkować wyciąć szklanką koła nakładać łyżeczkę farszu dokładnie zlepić.Wrzucać do wrzątku,po wypłynięciu gotować ok.8 minut.Boczek pokroić w kostkę smażyć na patelni,aż powstaną skwarki polać ugotowane pierogi.

Tagi:

pierogi danie