Sposób przygotowania:
Ruskie pierogi Izy.k
Mąkę przesiewamy do miski dodajemy łyżeczkę soli dodajemy jajko i wodę. Zagniatamy ciasto i w miarę potrzeby możemy dodać wody bądź mąki jeżeli ciasto będzie za luźne bądź za gęste. Kiedy będziemy mieć już gotowe ciasto przykrywamy aby się nie zeschło. Teraz możemy przygotować farsz. Kroimy w kosteczkę cebule i dusimy. Ziemniaki przecieramy przez maszynkę bądź praskę do ziemniaków aby nie było grudek. Dodajemy twarożek i cebulę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy wszystko do jednolitej konsystencji. Stolnice posypujemy mąką i rozwałkujemy ciasto na grubość ok. 2-3 mm. Maszynką do pierogów wycinamy krążki, nakładamy farsz i zlepiamy. Do gotującej wody dodajemy soli i wrzucamy pierogi. Gotujemy kilka minut. Gotowe pierogi krasimy wcześniej roztopioną słoninką. Smacznego!
kamilek87
Agiatis
edytaha
Nie tylko takie samo, ale dokładnie to samo