Sposób przygotowania:
Ruskie pierogi z serem i cebulką
Mąkę przesiać i zaparzyć wrzącą wodą mieszając cały czas łyżką. Następnie rękoma wyrobić ciasto elastyczne. Zawinąć w folię i odłożyć na 30 minut, a w tym czasie przygotować farsz do pierogów z białego sera, podsmażonej cebulki ziemniaków gotowanych.
Ciasto rozwałkować podsypując delikatnie mąką dosyć cienko. Wykrawać foremką krążki i nakładać farsz, sklejać dokładnie i na brzegach zrobić ozdobny wzorek.
Pierogi wrzucać posolony wrzątek, dotować około 2-3 minuty od zagotowania.
Wyjmować i okrasić tłuszczem z cebulką lub słoniną.
Ciasto rozwałkować podsypując delikatnie mąką dosyć cienko. Wykrawać foremką krążki i nakładać farsz, sklejać dokładnie i na brzegach zrobić ozdobny wzorek.
Pierogi wrzucać posolony wrzątek, dotować około 2-3 minuty od zagotowania.
Wyjmować i okrasić tłuszczem z cebulką lub słoniną.
danielek