Sposób przygotowania:
Pierogi ruskie z miętą
Farsz: ziemniaki skrobiemy, gotujemy na miękko w osolonej wodzie, studzimy. Wraz z białym serem przeciskamy przez praskę. Białą cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju, dodajemy do farszu wraz z posiekaną miętą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem mieszamy.
Ciasto: Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy sól i porcjami gorącą wodę i zarabiamy ciasto do uzyskania elastycznej konsystencji. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółeczka na których układamy farsz. Zlepiamy pierogi.
Pierogi wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy przez 6 minut od wypłynięcia.
Ciasto: Mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy sól i porcjami gorącą wodę i zarabiamy ciasto do uzyskania elastycznej konsystencji. Ciasto wałkujemy, wykrawamy kółeczka na których układamy farsz. Zlepiamy pierogi.
Pierogi wrzucamy na gotującą osoloną wodę i gotujemy przez 6 minut od wypłynięcia.
zbysiowa
Konczi
@zbysiowa one są bardzooo smaczne :)))
marcinka