karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Rwany kurczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gotowany kurczak z warzywami podawany z ryżem.

Rwany kurczak z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rwany kurczak z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Rwany kurczak z warzywami
Piersi z kurczaka gotujemy do miękkości w 2 łyżkach Bukietu Smaku. Gdy mięso będzie miękkie, studzimy je i rozrywamy. W tym czasie cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy, dorzucając do cebuli i przyprawiamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w kostkę i również smażymy wraz z pieczarkami i cebulą. Na koniec wrzucamy mieszankę meksykańską. Chwilę dusimy wszystko razem. Porwane, ugotowane piersi wrzucamy do garnka, wlewamy 3 chochle powstałego rosołu i dorzucamy podsmażone: cebulę, pieczarki i papryki oraz mieszankę. Wszystko razem gotujemy około 30 minut, przyprawiając przyprawą curry i pieprzem. Podajemy z ugotowanym ryżem
Rwany kurczak z warzywami
Piersi z kurczaka gotujemy w uniwersalnej przyprawie lub kostce rosołowej.
Rwany kurczak z warzywami
Na patelni smażymy pieczarki, papryki, cebulę i mieszankę meksykańską.
Rwany kurczak z warzywami
Ugotowane piersi kurczaka lekko studzimy i rozrywamy.
Rwany kurczak z warzywami
Dusimy wszystko około 30 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem i curry.