Ryba curry

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Natrzeć solą

Ryba curry

Składniki:

Ryba curry

 

  • (4 porcje ):

 

  • 1/2 kg filetów z mintaja

 

  • 260 ml mleczka kokosowego

 

  • 2 cebule

 

 

  • łyżeczka curry

 

 

 

  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Ryba curry
Filety opłukać, dokładnie osuszyć, pokroić na niewielkie kawałki. Natrzeć solą oraz curry, przykryć, odstawić na 45 minut. Cebulę i czosnek obrać, po siekać. Na głębokiej patelni rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek. Skropić 3-4 łyżkami gorącej wody, włożyć rybę, do dać listki, pieprz i gorczycę. Dusić pod przykryciem 10 minut. Wlać mleczko kokosowe i dusić jeszcze przez około 5 minut. Rybę podawać z ryżem.