kolczyk15

kolczyk15

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

Ryba dla diabetyków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podajemy z ryżem i surówką.

Ryba dla diabetyków

Składniki:

Ryba dla diabetyków

 

  • filety rybne mrożone(najlepsze płaty)
  • czosnek(1 ząbek na 1 filet)
  • natka pietruszki
  • sok z cytryny
  • sol ,pieprz
  • ewentualnie 1 łyżeczka jarzynki.

Sposób przygotowania:

Ryba dla diabetyków
Filety rybne rozmrozić,na patelnie wlać wodę ok.1/3 szkl.
Jeżeli chcemy można wsypać łyżeczkę jarzynki w proszku.
Włożyć ryby i dusić 5 min.potem przewrócić na drugą stronę.
Miedzy czasie posiekać drobniutko czosnek i natkę pietruszki.
Ryby doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Posypać czosnkiem i natką pietruszki.
W razie wyparowania wody trochę dolewamy i dusimy ok.
10-15 min.

Tagi:

filety rybne