dorjana

dorjana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 34]

Ryba duszona w mleku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna dietetyczna rybka na każdą okazję

Ryba duszona w mleku

Składniki:

Ryba duszona w mleku

 

  • 60 dag filetów np. z morszczuka
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki cząbru,
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 10 dag cebuli,
  • 4 łyżki posiekanej zieleniny,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba duszona w mleku
Rozmrożone filety nacieramy cząbrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Układamy filety w salaterce, przykrywamy i wstawiamy do lodówki
na 1 godzinę.
Obraną cebulę kroimy w piórka.
Po godzinie filety oprószamy solą ,pieprzem i układamy w szerokim rondlu przekładając cebulą.Mleko doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nim rybę.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
Gotowe filety wykładamy na półmisek lub talerze i posypujemy
zieleniną.
Ryba dobrze smakuje z ziemniakami
Smacznego