Sposób przygotowania:
Ryba duszona w mleku
Rozmrożone filety nacieramy cząbrem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Układamy filety w salaterce, przykrywamy i wstawiamy do lodówki
na 1 godzinę.
Obraną cebulę kroimy w piórka.
Po godzinie filety oprószamy solą ,pieprzem i układamy w szerokim rondlu przekładając cebulą.Mleko doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nim rybę.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
Gotowe filety wykładamy na półmisek lub talerze i posypujemy
zieleniną.
Ryba dobrze smakuje z ziemniakami
Smacznego
Układamy filety w salaterce, przykrywamy i wstawiamy do lodówki
na 1 godzinę.
Obraną cebulę kroimy w piórka.
Po godzinie filety oprószamy solą ,pieprzem i układamy w szerokim rondlu przekładając cebulą.Mleko doprowadzamy do wrzenia i zalewamy nim rybę.
Dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 20 minut.
Gotowe filety wykładamy na półmisek lub talerze i posypujemy
zieleniną.
Ryba dobrze smakuje z ziemniakami
Smacznego