Ryba duszona z chrzanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Masz ochotę na rybę ? Nic trudnego, skorzystaj z tego prostego przepisu. Smacznego

Ryba duszona z chrzanem

Składniki:

Ryba duszona z chrzanem

 

  • 1 kg ryby ( do wyboru : dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz, szczupak )
  • chrzan tarty
  • masło
  • śmietana
  • sól

Sposób przygotowania:

Ryba duszona z chrzanem
Rybę oczyścić, pokrajać, posolić. Ułożyć w rondlu ( w jednej, najlepiej w dwóch warstwach ). Przekładając masłem, tartym chrzanem, zalać śmietaną. Dusić na wolnym ogniu. Należy uważać, aby ryba nie rozsypała się i nie przywarła do rondla. ( Trzeba nim potrząsać od czasu do czasu ). Podawać z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego !

Tagi:

ryba ryby tarta