Ryba na patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo prosty pomysł na drugie danie. 1,2,3 i pomysł na obiad.

Ryba na patelni

Składniki:

Ryba na patelni

 

  • 2 dowolne ryby,
  • 3 ząbki posiekanego czosnku
  • pęczek kopru
  • 3 łyżki masła
  • kilka łyżek mąki ok 2-3
  • cytryna
  • oraz olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Ryba na patelni
Umyte ryby, osuszamy papierowym ręcznikiem i skrapiamy sokiem z cytryny i solimy. Do środka każdej ryby wkładamy wałek z masła z posiekanym koperkiem i czosnkiem. Spinamy wykałaczkami by ryba nam się nie rozwaliła podczas smażenia. Obtaczamy w mące. Smażymy aż ryby osiągną złoty kolor. Rybę możemy podać z ziemniakami jako drugie danie. Smacznego.

Tagi:

ryba ryby