iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Ryba na słodko-kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taka ryba jest bardzo smaczna i pożywna. Smak jest niesamowity do kilku dniach jak postoi w lodówce.

Ryba na słodko-kwaśno

Składniki:

Ryba na słodko-kwaśno

 

  • 1 kg filetów z mintaja lub morszczuka,
  • 5 ogórków kiszonych,
  • 3 papryki czerwone,
  • 4 cebule,
  • 1/2 słoika koncentratu pomidorowego,
  • 2 listki laurowe,
  • 1 szklanka bulionu warzywnego,
  • 2 jajka,
  • bułka tarta,
  • sól ,
  • pieprz,
  • łyżeczka cukru.

Sposób przygotowania:

Ryba na słodko-kwaśno
Ryby kroimy na średnie części solimy i pieprzymy, , maczamy r rozkłóconych jajkach i panierujemy bułką tartą, smażymy na złoto. Ogórki, papryki, cebule kroimy w kostkę, w garnku gotujemy bulion i wrzucamy warzywa z listkiem, wlewamy szklankę wody i dusimy, solimy, pieprzymy, słodzimy. Dodajemy koncentrat i dusimy łącznie 30 minut. Rybę przekładamy warzywami, wstawiamy do lodówki aby wypiła sok.

Tagi:

jajko tarta jajka