Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Ryba na zimno smażona po grecku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
         
ocena: 3/5 głosów: 1500

Rybę oczyśić, umyć, odfiletować, pokrajać, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju. Na

Ryba na zimno smażona po grecku

Składniki:

Ryba na zimno smażona po grecku

 

  • 50 dag ryb
  • 2 łyżki mąki
  • kilka łyżek oleju
  • 1 duża cebula
  • 1 marchew
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • musztarda
  • sól
  • cukier
  • liść laurowy

Sposób przygotowania:

Ryba na zimno smażona po grecku
Rybę oczyśić, umyć, odfiletować, pokrajać, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju. Na pozostałym od smażenia oleju udusić pokrajane w paski warzywa (ok 20 min), często mieszając. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, liść laurowy, trochę wody i jeszcze trochę poddusić. Przestudzić, dodać musztardę, doprawić do smaku. Sos wykładać na wyłożoną na półmisek rybę.

Tagi:

ryba ryby