thegrooba

thegrooba

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Tilapia pieczona w papilotach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatna ryba pieczona w papilotach z czosnkiem, masłem, winem i warzywkami.

Tilapia pieczona w papilotach

Składniki:

Tilapia pieczona w papilotach

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia pieczona w papilotach
Jeżeli filety są mrożone, należy je rozmrozić i osuszyć. Posypać z obu stron solą i pieprzem. Piekarnik nagrzać na 180 stopni. Przygotować dwa prostokątne kawałki folii aluminiowej. Na każdym położyć w kolejności: po dwa plasterki masła, filet, rozdrobniony ząbek czosnku, kolejne dwa plasterki masła. Umieścić pakunki w płaskiej formie żaroodpornej. Podlać winem i dodać pokrojoną w plasterki cukinię oraz małe marchewki. Zawinąć szczelnie - ostrożnie by nie porwać folii. Wstawić do piekarnika. Piec 30 minut. W tym czasie ugotować ryż wg przepisu na opakowaniu. Rybę podawać w papilocie foliowym na talerzu, posypać świeżą natką. Osobno podać ryż i cząstki cytryny.

Tagi:

ryż cukinia