Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Filet z mintaja rozmrażamy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na kawałki i następnie przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Obraną cebulę kroimy na kawałki. Seler, pietruszkę i marchewkę obieramy, a następnie wszystko trzemy na tarce o grubych oczkach. Kawałki filetów z mintaja smażymy na trzech łyżkach oleju. Na pozostałych trzech łyżkach oleju podsmażamy wszystkie warzywa. Smazymy ok. 5-10 minut. Następnie dolewamy 3/4 szklanki wody i koncentrat. Mieszamy. Całość dusimy pod przykryciem ok. 20 minut. (od czasu do czasu mieszając) Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i słodką papryką. Na dno naczynia wykłdamy podsmażone warzywa, następnie połowę filetów, warzywa, filety i perzykrywamy warzywami.