paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja ryba po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

uwielbiam rybę po grecku w każdej ilości

Moja ryba po grecku

Składniki:

Moja ryba po grecku

 

Sposób przygotowania:

Moja ryba po grecku
Rybę rozmrażamy i kroimy na nieduże dzwonki. Jajko roztrzepujemy ze szczyptą soli. Rybę obtaczamy w mące następnie moczymy w jajku i panierujemy w bułce. Tak przygotowaną rybę smażymy na oleju. Warzywa dokładnie myjemy i obieramy. Następnie wszystkie ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy i siekamy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do garnka z niewielką ilością oleju. Dusimy pod przykryciem z liściem laurowym, ziarnami ziela i szczyptą soli i pieprzu do miękkości. Na koniec dodajemy do nich koncentrat, mieszamy. Rybę przykrywamy warzywami