Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Filety ryby pokroić na małe kawałki, oprószyć majerankiem. Potem panierować w roztrzepanych jajkach i mące, usmażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebule obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Następnie dodać starte warzywa i wszystko razem chwilę smażyć. Podlać wodą, dodać przyprawy: tymianek, słodką paprykę i imbir, doprawić do smaku solą z pieprzem. Wszystko razem dusić, od czasu do czasu mieszając. Gdy woda odparuje dodać przecier i koncentrat pomidorowy. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze chwile dusić aby składniki się połączyły. Do naczynia (u mnie żarooporne owalne) przełożyć połowę warzyw. Na warzywach ułożyć kawałki usmażonej ryby, przykryć pozostałymi warzywami. Można jeść od razu na ciepło ale najlepiej smakuje na drugi dzień na zimno , gdy smaki się przegryzą.