Sposób przygotowania:
Ryba po grecku
Warzywa umyć i obrać. Pora pokroić w talarki, reszte zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W rondlu o grubym dnie przesmażyć warzywa, dodać koncentrat i pół szklanki wody. Dusić do miękkości przez ok 20 minut.
Rybę umyć, osuszyć i przyprawic sola i pieprzem. Pokroić na 3 kawałki i panierować. Smażyć na rumiano. Usmażone i odsączone z nadmiaru tłuszczu filety ułożyć na półmisku i przykryć warzywami. Wyrównać i udekorować. Odstawić w chłodne miejsce.
Rybę umyć, osuszyć i przyprawic sola i pieprzem. Pokroić na 3 kawałki i panierować. Smażyć na rumiano. Usmażone i odsączone z nadmiaru tłuszczu filety ułożyć na półmisku i przykryć warzywami. Wyrównać i udekorować. Odstawić w chłodne miejsce.