Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Ryba po Grecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba po grecku - szybkie i smaczne danie

Ryba po Grecku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryba po Grecku

 

  • 1 kg ryby ( sandacz , szczupak )
  • Olej
  • 2 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • 75 dag mieszanych warzyw ( marchewka , pietruszka , cebula , por , seler )
  • 1/2 szklanka przecieru pomidorowego
  • 1/2 szklanki rosołu
  • 2 łyżki musztardy
  • 2-3 goździków
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • listek laurowy

 

Sposób przygotowania:

Ryba po Grecku
Rybę omyć podzielić na 3-4 części i usmażyć na rozgrzanym oleju. Osolić. Obrane i umyte warzywa pokrajać w słomkę , włożyć do rondla , dodać kilka łyżek oleju i podsmażyć . Gdy warzywa zmiękną , wlać rosół , wymieszać osolić i dusić do miękkości, następnie dodać przecier pomidorowy , listek laurowy, goździki , pieprz i dusić jeszcze kilka minut, Ostudzić i dodać musztardę, usmażoną rybę i doprawić do smaku.
Ryba po Grecku
Rybę omyć podzielić na 4 części i usmażyć na rozgrzanym oleju Osolić
Ryba po Grecku
Obrane i umyte warzywa pokrajać w słomkę włożyć do rondla dodać kilka łyżek oleju i podsmażyć
Ryba po Grecku
Gdy warzywa zmiękną wlać rosół wymieszać osolić i dusić do miękkości następnie dodać przecier pomidorowy listek laurowy goździki pieprz i dusić jeszcze kilka minut
Ryba po Grecku
Ostudzić i dodać musztardę usmażoną rybę i doprawić do smaku