aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

ryba po grecku wg aqua65

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

mój najlepszy dorsz na kolacje dowolnego dnia

ryba po grecku wg aqua65

Składniki:

ryba po grecku wg aqua65

 

  • 1 kg filetów z dorsza
  • 4 marchewki
  • 1 seler
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 4 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

ryba po grecku wg aqua65
filety z dorsza oczyścić na patelni dobrze rozgrzać olej, a następnie podsmażyć na nim kawałki ryby odstawić do ostygnięcia. Marchewki seler oraz pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach cebulę obrać posiekać do garnka wlać 3 łyżki oleju i podsmażyć na nim warzywa. Następnie zalać je wodą i ugotować do miękkości. Odcedzić i wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mieszankę warzywną wyłożyć na duży półmisek a na niej układać podsmażone wcześniej kawałki ryby.