Margaretkaw

Margaretkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Ryba po grecku z porami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba po grecku zamiast cebuli z porami.

Ryba po grecku z porami.

Składniki:

Ryba po grecku z porami.

 

  • 60 dag mintaja
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
  • 4 marchewki
  • seler
  • 2 pory
  • 2 łyżki mąki
  • jajko
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • szczypta ostrej papryki w proszku

Sposób przygotowania:

Ryba po grecku z porami.
Rybę posolić, obtoczyć w jajku i mące, usmazyć na złoty kolor, odstawić.marchew i seler po obraniu zetrzeć na tarce o grubych oczkach. pory pokroić w półplastry. Warzywa wrzucić na goracy tłuszcz, mieszając podsmażyć przez 1-2 minuty, dodać 3/4 szkl. wody, dusic do miekkości. Pod koniec dodać sól, pieprz oraz papryke w proszku. Na końcu koncentrat pomidorowy. Zagotować, wykładać na ułozona na półmisku rybę.