hana34

hana34

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Ryba po turecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Łatwa i pyszna ryba po turecku

Ryba po turecku

Składniki:

Ryba po turecku

 

  • 1 kg płatów z morszczuka
  • 1 słoik przecieru pomidorowego
  • 4 ogórki kiszone
  • 4 cebule

 

  • Zalewa:

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po turecku
Ryby dokładnie obtoczyć w mące, a nastepnie w jajku, po czym usmażyć. Ogórki oraz cebulę pokroić w kostkę. Wodę, ocet, olej, ogórki, cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, cukier i sól zagotować. Do przestudzonej zalewy dodać przecier pomidorowy.W salaterce przekładać raz rybę raz zalewę.