Bo

Bo

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Ryba po żydowsku 4

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ryba dobrze smakuje i na zimno i na ciepło

Ryba po żydowsku 4

Składniki:

Ryba po żydowsku 4

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po żydowsku 4
Z mleka , jaj , mąki , soli pieprzu zrobić ciasto takie jak na gofry . Kawałki ryby moczyć w cieście i smażyć na oleju . Cebule pokroić w pół krążki , paprykę w paski wlać pół szklanki oleju i dusić do miękkości . Wszystkie składniki zalewy połączyć i zagotować . Do zalewy dodać uduszoną paprykę z cebulą , dusić aż płyn trochę odparuje. Usmażoną rybę ułożyć na półmisku zalać ciepłą zalewą i udekorować np. zieloną pietruszką . kawałkami papryki czy ogórkiem kiszonym .