Galeo

Galeo

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 94]

Ryba w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sok z cytryny wymieszać z posiekanym czosnkiem, Imbirem mielonym Galeo i szczyptą soli.

Ryba w cieście

Składniki:

Ryba w cieście

 

  • Składniki:
  • 80 dag filetów z dorsza,
  • 25 dag mąki,
  • 2 jajka,
  • szklanka jasnego piwa,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • łyżeczka Imbiru mielonego Galeo,
  • sok z cytryny,
  • szczypta Curry Galeo,
  • sól,
  • szklanka oleju.

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście
Filety pokroić w paski. Posmarować marynatą. Odstawić do lodówki na 30 min. Zmiksować piwo z jajkiem i mąką na gładkie, dość gęste ciasto. Wymieszać ze szczyptą Curry Galeo i odstawić na 30 minut. W głębokiej patelni rozgrzać olej. Zanurzać w cieście kawałki ryb i wkładać partiami na patelnię. Smażyć 3 min. Odwrócić, zmniejszyć temperaturę i podsmażyć na rumiano.Przepis pochodzi ze strony www.galeo.pl

Tagi:

jajko piwo jajka