Sposób przygotowania:
Ryba w cieście francuskim
Filety rybne umyć,osuszyć skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki na 1-2 godziny.Ciasto francuskie rozmrozić,przekroić na pół,tak aby powstały dwa prostokąty.Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w kosteczkę.Na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki z cebulą.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Jeden prostokąt ciasta ułożyć na blaszce do pieczenia a na nim pieczarki z cebulą.Na to położyć pomidory pokrojone w paseczki i rybne,osuszone filety.Przykryć drugą połową ciasta.dokładnie zlepić brzegi.Piec w nagrzanym piekarniku około 45 minut w temperaturze 200*C.Jak mam czas to nie robię prostokątów,ale formuję ciasto w kształcie rybek.Życzę smacznego.
msewka
Śliweczka
Wydaje mi się,że wszystko zależy od piekarnika.Ja mam nie najlepszy,więc czas pieczenia może być różny.
Korniszon
Kilmeny