caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Ryba w cieście naleśnikowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Mała odmiana smażonej ryby.

Ryba w cieście naleśnikowym

Składniki:

Ryba w cieście naleśnikowym

 

  • 2 filety z pangi (może być inna dowolna ryba)
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • ew. koperek (może być suszony)
  • sól
  • pieprz
  • ew. sok z cytryny
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście naleśnikowym
Każdy filet przekroić na 4 części, natrzeć solą, pieprzem i koperkiem. Można skropić sokiem z cytryny. Z jajka, mleka i mąki przybotować bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy filet maczać w cieście z obu stron i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Tagi:

ryba ryby