dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Ryba w czerwonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Duszona kapusta czerwona z filetami rybnymi.

Ryba w czerwonej kapusty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba w czerwonej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Ryba w czerwonej kapusty
Kapustę oczyszczamy i drobno szatkujemy. Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kapustę. Podlewamy niewielką ilością wody i dusimy. Jak kapusta jest na pół miękka dodajemy pokrojone w niewielkie kawałki jabłko. Dodajemy liście laurowe i pozostałe przyprawy. Dusimy do miękkości. Rybę płuczemy, solimy i obtaczamy w mącę. Rumienimy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Filety układamy na kapuście i dusimy ok 15 minut na wolnym ogniu. Smacznego.
Ryba w czerwonej kapusty
Oczyszczoną kapustę staramy się drobno szatkować.
Ryba w czerwonej kapusty
Kapustę dusimy z cebulą, jabłkiem i przyprawami.
Ryba w czerwonej kapusty
Filety układamy na kapuście i dusimy ok 15 minut.