Ryba w galarecie słodko kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobra zakąska do wódki.Robie tą rybe na świeta lub na inne okazje

Ryba  w galarecie słodko kwaśna

Składniki:

Ryba w galarecie słodko kwaśna

 

 

  • ZALEWA:
  • 5szkl wody
  • 1 szklanka cukru
  • 3/4szklanki octu
  • łyżka płaska soli
  • opakowanie żelatyny

Sposób przygotowania:

Ryba w galarecie słodko kwaśna
Rybę kroimy na średnie kawałki.Solimy.Cebule kroimy na plasterki.Maczamy w mące ziemniaczanej i smażymy na rumiano.Gotujemy zalewę.Wlewamy 5 szklanek wody do garnka , ocet cukier sól, żelatynę , wrzucamy cebule.Gotujemy zalewe okolo 15 minut.Rozkładamy rybę na półmisku zalewamy gorącą zalewą układamy palsterki cytryny ze skórką dla dekoracji

Tagi:

ryba ryby