agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

ryba w grzybach i śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

ryba w grzybach i śmietanie

ryba w grzybach i śmietanie

Składniki:

ryba w grzybach i śmietanie

 

  • 200 g ryby
  • 50 g pieczarek
  • 2 bułki
  • Odrobina natki pietruszki
  • 50 g śmietany
  • 2 g maki
  • 15 g oleju
  • Sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

ryba w grzybach i śmietanie
Rybę oczyścić, posolić i odstawić na czas ok. 20 minut. Pieczarki o czyścić, pokroić udusić na tłuszczu do momentu odparowania wody. Bułkę pokroić w kostkę, dodać do grzybów, posolić do smaku smażyć aż zarumienieje.. rybę nafaszerować częścią grzybów z bułką, przekłuć wykałaczkami- by farsz nie wypadł. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć resztą grzybów z bułką, polać śmietaną wymieszaną z solą, pieprzem i mąką. Upiec w piekarniku podawać posypaną natką pietruszki.

Tagi:

ryba ryby mak